Drugs en wapens bij motorbendelid

De lokale politie en het Limburgse gerecht zijn vrijdag op een grote partij drugs en een wapenarsenaal gestoten in de woning van een 39-jarige man in Tongeren. De man is een leidinggevende van de motorclub Black Pistons, een 'supportclub' gelieerd aan de Outlaws.

De Black Pistons zijn in Luik gevestigd. De inval vrijdagochtend gebeurde met inzet van de speciale eenheden van de federale politie, meldt de politiezone Tongeren-Herstappe. De recherche van de lokale politie voerde al maandenlang het onderzoek naar de verdachte.

Raketlanceerder

De speurders ontdekten onder meer 7 kilo speed en een halve kilo cannabis. De speed heeft een straatwaarde van om en bij de 70.000 euro. De man had ook nog een 30-tal wapens liggen, zoals pistolen, wapens met een lange loop en afgezaagde loop, revolvers, kruisbogen, messen en zwaarden. Opmerkelijk was ook de vondst van een raketlanceerder, weliswaar een leeg omhulsel. Het ging om een LAW-raketwerper, die door het Belgisch leger gebruikt wordt.

 

Dovo

De ontmijningsdienst Dovo van het leger werd opgetrommeld om de raketwerper en de handgranaat nader te onderzoeken en veilig te stellen. Voor de handvuurwapens en revolvers was ook de nodige munitie aanwezig. Sommige laders met patronen lagen klaar om te schieten.

Raadkamer

Het was vooraf niet duidelijk of de man alleen thuis was of dat er ook kompanen aanwezig waren. Hij werd geboeid en met een zak over het hoofd op een stoel gezet door de speciale eenheden, waarna de lokale politie de verdachte meenam voor verhoor. Vervolgens werd hij voorgeleid en aangehouden door de Tongerse onderzoeksrechter. Komende dinsdag zal hij voor de raadkamer moeten verschijnen. Verschillende documenten, computers en laptops zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Bandidos

De inval in Tongeren toont volgens de politie nog maar eens aan dat sommige leden van motorclubs zich bezig houden met criminele activiteiten. Afgelopen donderdag hield de Nederlands-Limburgse politie nog grote kuis bij de Bandidos. Daarbij was er in België op vraag van het Nederlandse gerecht ook een inval in Borgloon, waarbij een man werd opgepakt. Er werden ook vijf raketwerpers in beslag genomen.