N-VA-bestuurslid gaat brandweerlui te lijf

Een protestactie van de brandweer in Denderleeuw is gisteren even uit de hand gelopen toen een bestuurslid van N-VA de protesterende brandweerlui te lijf ging met een stoel uit het gemeentehuis. Johan Duyck, de voorzitter van de lokale N-VA-afdeling bevestigt het verhaal en excuseert zich tegenover de brandweer.

De brandweer protesteerde aan het gemeentehuis van Denderleeuw omdat ze het beu zijn om te wachten op een nieuwe kazerne. Ze spoten het plein onder met blusschuim en maakten veel lawaai. De actie verliep al bij al rustig tot Bert Van Vaerenbergh, bestuurslid van N-VA in Denderleeuw en echtgenoot van schepen Erna Scheerlinck, plots naar buiten stormde met een stoel in de hand. Enkele brandweerlui schoten te hulp en konden Van Vaerenbergh stoppen.

Excuses

“Bert heeft overdreven gereageerd”, zegt N-VA-voorzitter Johan Duyck. “Onze gemeente kampt al geruime tijd met onbestuurbaarheid en wellicht is de politieke impasse hem even te zwaar geworden.” De man is geen gemeenteraadslid en heeft ook geen andere politieke mandaten.

Duyck excuseert zich bij de brandweerlui voor het incident en zegt dat er passend zal opgetreden worden na de actie Van Vaerenbergh. “Wat dat precies zal zijn, daar wil ik nog niet op vooruitlopen”, zegt de voorzitter. Wellicht zal de nationale verzoenings- en tuchtcommissie van de N-VA erover moeten oordelen.