"Valse" leraar geeft maanden les

Een 30-jarige man heeft vorig jaar drie maanden les gegeven in een basisschool in Oostende zonder een onderwijsdiploma. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad vrijdag. De man zou er naar eigen zeggen van overtuigd zijn geweest dat hij zijn diploma wel behaalde.

Lars F. vervalste een getuigschrift toen hij zijn diploma moest indienen, maar die vervalsing kwam al snel aan het licht. De procureur des konings vordert nu een celstraf van 6 maanden met probatie-uitstel voor valsheid in geschrifte.

F. zegt dat hij met het valse getuigschrift niet de bedoeling had "een diploma te veinzen". Hij is naar eigen zeggen verschillende keren op het secretariaat van de Hogeschool Gent geweest om zijn diploma op te halen, maar daar vielen ze compleet uit de lucht. "De docenten herkenden mij daar niet en blijkbaar had ik mijn examens niet afgelegd. Ik zie nochtans al die lessen, examens, medeleerlingen en docenten nog voor me. Zelfs mijn stageplaats zit nog in het geheugen. Toen ik later terugkeerde voor bewijzen, zag alles er plots helemaal anders uit. Ik heb echt geen idee wat ik meemaakte in die tijd."

Een gerechtspsychiater moet nu uitmaken of de man echt aan geheugenverlies lijdt, waanbeelden heeft of alles verzint. De zaak wordt op 4 juni voortgezet.