Rokende buschauffeur ruziet om fles water

Op Facebook is een filmpje opgedoken van een passagier in Gent die zijn buschauffeur confronteert met het feit dat hij aan het roken is. De maker van het filmpje is verontwaardigd omdat hij eerder door de chauffeur zelf werd aangesproken omdat hij van een flesje water dronk. De Lijn Oost-Vlaanderen roept de buschauffeur op het matje.

Enkele minuten voordat het filmpje werd opgenomen, had de passagier een woordenwisseling met de bestuurder omdat hij water dronk op de bus. Het is namelijk verboden om te eten of te drinken op de bus en de chauffeur wees de man daarop. Maar wanneer de chauffeur zelf een sigaret begon te roken achter het stuur, sprak de passagier hem daar op zijn beurt over aan.

"Ik vind het bizar dat de chauffeur zegt dat drinken enkel om medische redenen kan, terwijl hij zelf zit te roken", zegt de passagier achteraf aan VTM NIEUWS. "Roken doe je buiten en niet achter het stuur van een bus."

De Lijn Oost-Vlaanderen benadrukt dat roken op de bus ontoelaatbaar is en zal de buschauffeur op gepaste wijze sanctioneren.