Man bekent opnieuw carnavalsmoord

De man die verdacht wordt van moord op zijn 38-jarige vrouw tijdens het carnaval in Aalst, heeft gisteren meegewerkt aan de reconstructie van de feiten. Eerder trok de man zijn bekentenis terug in, maar nu zou hij opnieuw hebben bekend. Zo toonde hij tijdens de reconstructie hoe hij zijn vrouw ombracht.

Het lichaam van Sofie D'Hondt werd op 17 februari gevonden in de De Vilanderstraat. Twee bezoekers van Aalst carnaval vonden het slachtoffer omstreeks 08.30 uur aan een garagebox en verwittigden de hulpdiensten. De partner van de vrouw werd verhoord als mogelijke verdachte, maar hij ontkende eerst elke betrokkenheid bij het overlijden en werd na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Na een nieuw verhoor eind maart legde de man wel bekentenissen af en werd hij aangehouden door de onderzoeksrechter.

De verdachte had vorige week zijn verklaring gewijzigd en beweerde dat hij de moord had bekend onder druk van de speurders. Hij zei toen dat hij zijn vrouw dood aantrof, maar dat hij de moord niet zelf gepleegd heeft. Tijdens de reconstructie werkte de man mee de speurders en zou hij getoond hebben hoe hij het slachtoffer om het leven bracht. Anthony Mallego en Jeroen D'Hondt, de advocaten van de man, geven geen commentaar. Ook de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen communiceert niet over de reconstructie.