Studentes helpen dakloze via Facebook

Drie Antwerpse studentes hebben ‘Project Benny’ opgericht. Daarmee willen ze de Antwerpse dakloze Benny helpen een beter leven op te bouwen. Hun oproep op Facebook kan op heel veel bijval rekenen. “We zullen de wereld niet veranderen, maar wel de wereld van Benny”, zeggen de studentes aan Gazet van Antwerpen.

De zussen Camilla (19) en Yasmin Passieux (21) en vriendin Jill Cnudde (18) leerden Benny kennen op de Rooseveltplaats, toen hij om een euro bedelde. “Eerst waren we niet van plan om hem iets te geven”, zegt Jill in Gazet van Antwerpen. Maar toen ze de 32-jarige dakloze naar zijn levensverhaal vroegen,  maakte dat een diepe indruk op de meisjes.

Benny werd op zijn achtste uit huis geplaatst, had een moeder met een alcoholverslaving en zijn vader kreeg een hersenbloeding. Zelf heeft Benny al acht jaar een heroïneverslaving. Slapen doet hij op straat of in een daklozenopvang.

De studentes besloten hem te helpen en plaatsten een foto van Benny op Facebook, met het verhaal over hun kennismaking. De oproep om Benny te helpen werd op korte tijd meer dan 1.000 keer gedeeld. Omdat zo veel mensen hulp aanboden, hebben de drie een Facebookpagina opgericht onder de naam ‘Project Benny’. Daarmee willen ze Benny helpen zijn leven opnieuw op de rails te krijgen.

Dit is Benny, we hebben hem leren kennen op de Rooseveltplaats toen hij een euro vroeg om deze nacht te kunnen slapen in...

Posted by Cam Illa on Saturday, May 23, 2015

“We krijgen van overal reacties”, zeggen de meisjes. “Mensen hebben zelfs hun woonplaats aangeboden en handelaars bieden gratis eten en drinken aan.” De drie studentes willen nu met ‘Project Benny’ ook voedselpakketten aan andere daklozen uitdelen.

Zaterdag 6 juni gaan we voedselpakketten uitdelen aan daklozen bij het centraal station tussen 2 en 5. Geld storten kan op: BE52 0015 0766 2209 ( Fortis, ter naam van J. De Lange )

Posted by Project Benny on Tuesday, May 26, 2015