Ook morgen blijft afval in Gent liggen

Bij de Gentse afvalintercommunale IVAGO is er vanmiddag geen akkoord bereikt tussen de stakende arbeiders en de directie. Donderdag wordt er daarom voor de derde dag op rij gestaakt.

Ook morgen zal er in Gent en Destelbergen dus geen afval opgehaald worden en zullen er geen straten worden geveegd. De containerparken blijven ook gesloten.

Negatieve evaluatie

Sinds dinsdagmorgen legt een deel van het personeel het werk neer aan de hoofdzetel van IVAGO in Gent. Een stakerspost verhindert dat vrachtwagens het terrein op- of af kunnen rijden.

Aanleiding voor de staking was een derde negatieve evaluatie van een oudere collega. Maar ook problemen met de loonadministratie en de manier van handelen van enkele leidinggevenden kwamen als pijnpunten bovendrijven.

Stakingsbereidheid groter

De stakende personeelsleden verwierpen vanmiddag het voorstel van de directie. Volgens Dirk Van Himste van ACOD stonden er geen concrete maatregelen in het voorstel. Een volgend overlegmoment is nog niet afgesproken. De stakingsbereidheid wordt volgens de vakbond daardoor steeds groter. Aan inwoners wordt gevraagd hun afval terug in huis te nemen.