Vande Lanotte wordt burgemeester

Johan Vande Lanotte (sp.a) is officieel verkozen om Jean Vandecasteele op te volgen als burgemeester van Oostende. Dat meldt een persbericht van de gemeente. De huidige schepen kreeg daarvoor groen licht op een ledenvergadering van de socialistische partij.

Vande Lanotte neemt het burgemeesterschap over van Jean Vandecasteele, die 18 jaar lang de touwtjes in Oostende in handen had. Vandecasteele zou schepen worden. "Nu onze ploeg met Johan Vande Lanotte voltijds is versterkt, moeten we van deze opportuniteit gebruik maken om mij de kans te geven de komende jaren de op til staande investeringen optimaal te begeleiden en mijn aandacht te richten op mijn 'eerste liefde' van openbare werken en openbaar groen", aldus Vandecasteele in een perspericht. 

Vande Lanotte gaf de laatste tijd steeds vaker te kennen dat Oostende zijn prioriteit vormt. "De voorbije 20 jaar heeft Oostende grote stappen vooruit gezet, maar we moeten in alles proberen nog beter te zijn, nog meer kwaliteit te brengen", meldt de oud-minister.  Na de verkiezingen in oktober 2012 werd Vande Lanotte al verkozen toch schepen, maar hij liet zich toen vervangen door partijgenoot Niko Geldhof. Vorig jaar, nadat sp.a naar de Vlaamse en federale oppositie werd verwezen, nam hij zijn takenpakket zelf in handen.