Politie tevreden met filmpje 'dansagent'

Een Brusselse agent is zonder dat hij het wist een ware hit geworden op het internet. De man moest vorig jaar een oogje in het zeil houden tijdens een volksfeest in de Matongéwijk en besloot dan maar het nuttige aan het aangename te koppelen en lustig mee te feesten. “We snappen niet dat het filmpje nu pas opduikt”, zegt de Brusselse politie aan VTM NIEUWS. “Maar we vinden het super dat de agent positief in het nieuws komt.”

Op de beelden is te zien hoe de agent aanvankelijk aarzelend beweegt op de muziek, maar even later gooit hij alle remmen los en danst hij uitbundig mee met de bezoekers van het feest. “Op zich doet de agent niets mis, het is een heel sympathieke daad”, zegt Christian De Coninck van politie Brussel. “Ik heb het filmpje meteen geliket toen ik het zag opduiken op Facebook.”

De afgelopen maanden doken er meer en meer filmpjes op van agenten tijdens interventies. Onder meer van twee Brugse agenten tijdens een interventie. Die hebben toen een klacht ingediend nadat de beelden verspreid werden op sociale media. “Wij hebben zo onze mening over het filmen van agenten,” aldus De Coninck. “Maar in dit geval gaat het om een zeer onschuldig voorval.”