Toestand rugbyspeler is kritiek, maar stabiel

De toestand van de 37-jarige rugbyspeler die op een tornooi in Dendermonde het slachtoffer is geworden van hartproblemen is nog steeds kritiek, maar wel stabiel. Dat vertelt VTM NIEUWS-reporter Nathalie Dyck. “De man is een kinesist uit Bordeaux en was vroeger een profspeler. Hij is gisteravond met het vliegtuig aangekomen in ons land en is daarna zwaar gaan feesten. Dat zijn elementen die een slechte invloed kunnen gespeeld hebben.”

De rugbyspeler is de zoveelste jonge sporter die tijdens een wedstrijd is bezweken. De afgelopen maand lieten zo drie mannen het leven: voetballers Gregory Mertens en Tim Nicot en basketbalspeler Rasmus Larssen. Volgens cardiologen gaat het hierbij vaak om kwaadaardige hartritmestoornissen die je heel moeilijk kan opsporen.

“Als er al waarschuwingssignalen zijn, worden die niet goed geïnterpreteerd", zegt cardioloog dr. Catherine De Maeyer. "Daarnaast is het ook mogelijk dat bij een contactsport als rugby een scheurtje in de hoofdslagader de oorzaak is van het plotse overlijden.”