Flatgebouw ontruimd na loodsbrand

Vrijdagnacht is er brand uitgebroken in een loods in de Lange Dreef in het centrum van Beveren, waar houten paletten voor groenten en fruit worden opgeslagen. Een nabijgelegen appartementsgebouw werd preventief geëvacueerd, 51 mensen hebben enkele uren in de brandweerkazerne moeten doorbrengen. Omstreeks 4.30 uur mochten ze terug naar huis. Omdat er door de brand mogelijk asbest vrij kwam, wordt de buurt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

De crisiscel van de brandweer kwam vrijdagnacht bijeen, in aanwezigheid van burgemeester Marc Van De Vijver. De loods, van ongeveer 20 meter op 20 meter, staat erg dicht bij een appartementsgebouw. Er woedde een uitslaande brand, die leidde tot hevige rookontwikkeling. Daarom werd beslist om de appartementen preventief te evacueren en de bewoners in de brandweerkazerne onder te brengen. 

De loods is volledig vernield door het vuur. Het dak bestond uit asbest en dus heeft de brandweer nu een gespecialiseerde firma opgeroepen die een analyse gaat doen voor de verdere opruiming. In afwachting wordt ook het groenperk naast het appartementsgebouw tijdelijk afgesloten.