2 Gentse studenten geslagen met staaf

In Gent zijn donderdagnamiddag twee studenten "zonder enige aanwijsbare reden" geslagen door een man met een ijzeren staaf. Dat zegt de Gentse universiteit. Er werden twee verdachten gevat die zich voor de rechtbank zullen moeten verantwoorden, zegt de Gentse lokale politie.

Twee studenten van de eerste bachelor Psychologie en Pedagogische Wetenschappen werden aangevallen aan de site Dunantlaan in Gent, zegt de universiteit in een persbericht. "De UGent-gemeenschap is verbijsterd door een daad van zogenaamd zinloos geweld waarvan twee van haar studenten het slachtoffer werden. Rector Anne De Paepe nam reeds contact op met de studenten om hen haar medeleven te betuigen. De politie onderzoekt de concrete omstandigheden van het voorval nog, maar intussen wil de UGent alvast een duidelijk statement innemen dat zij zich stevig kant tegen elke vorm van zinloos geweld."

2 verdachten

De Gentse lokale politie heeft een proces-verbaal opgesteld. "De verdachten zijn twee mannen, geboren in het jaar ‘79 en ‘83. Het ging om twee verschillende feiten", zegt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez. "Rond 15 uur was er een incident aan de Belvedereweg. Er werd een mep gegeven aan een man die op de bus stond te wachten en op hetzelfde moment naar het uurrooster wou kijken."

Metalen staaf

De verdachten waren vergezeld van de vrouw van een van hen en ze waren op stap met een kinderwagen. Het tweede feit gebeurde aan de Henri Dunantlaan, zegt Mugica Gonzalez. "Twee studenten zaten een sigaret te roken. Er ontstond een discussie met de twee verdachten, die slagen uitdeelden. Een van de verdachten had een metalen staaf die blijkbaar van de kinderwagen kwam. Na de feiten zijn ze weggelopen, maar onze politieploeg had aanwijzingen dat ze op een bus gestapt waren. De bus werd tot stilstand gebracht aan de Jubileumlaan. De twee verdachten hadden te veel gedronken. Er werd een pv opgemaakt en de mannen zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden."

De vrouw was niet betrokken bij de feiten. Een van de studenten kreeg een slag op het achterhoofd, zegt de politie. De andere student had geen medische verzorging nodig.