Ring A'pen vast door gekantelde truck

Op de Antwerpse ring richting Nederland zit het verkeer vrijdagochtend muurvast door een gekantelde vrachtwagen ter hoogte van Borgerhout. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Vier van de vijf rijstroken zijn daar plaatselijk versperd, er staat al een file vanaf de Kennedytunnel. De Liefkenshoektunnel is tijdelijk tolvrij gemaakt richting Nederland.

De vrachtwagen in kwestie reed om een nog onduidelijke oorzaak tegen een brugpijler aan en kwam vervolgens op zijn zij terecht. De chauffeur raakte lichtgewond en is intussen al afgevoerd naar het ziekenhuis. Het voertuig was geladen met bakken groenten en fruit, waarvan een klein deel op het wegdek is terechtgekomen. Er zal nu geprobeerd worden de vrachtwagen met een kraan recht te trekken. Indien dat niet meteen lukt, moet eerst de lading nog verwijderd worden. De hinder kan dus nog enige tijd aanslepen.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt de Liefkenshoektunnel aan als alternatief, verkeer over langere afstand vanuit Gent naar Hasselt kiest beter voor een omweg langs Brussel.