Eerste sprong valkje wereldhit

Afgelopen donderdag is het eerste valkje uit het nest op de Brusselse Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal uitgevlogen. De sprong was live te volgen.

Het uitvliegen komt dag op dag zes weken na het uitkomen van de eieren. Volgens het Museum voor Natuurwetenschappen zullen de zusjes van het valkje in de komende twee à drie dagen volgen. "Valkenouders dragen goed zorg voor hun jongen. Er zijn weinig ongevallen voor ze uitvliegen", zegt Didier Vangeluwe van het museum. "Maar daarna krijgen ze geen tweede kans. Statistisch gezien haalt slechts 50 procent van de jongen 31 december."

Wereldhit

Op de website www.valkenvooriedereen.be kan je het doen en laten van de valken via een webcam volgen. In onderstaand filmpje is te zien hoe het eerste valkje de sprong in het lege waagt. De anderen lijken vol bewondering toe te kijken.

Het spektakel van de slechtvalkjes was de voorbije weken een absolute wereldhit. Op 19 mei hadden al meer dan 2,5 miljoen individuele bezoekers uit 149 verschillende landen de website bezocht. De slechtvalken zijn nog tot zondag via de webcam te volgen.