Onthaalmoeder krijgt 1 jaar cel

Een 27-jarige ex-onthaalmoeder uit West-Vlaanderen krijgt 12 maanden cel voor de mishandeling van vijf baby’s. Dat heeft de correctionele rechtbank van Ieper vandaag beslist. De vrouw zelf heeft de feiten steeds ontkend.

Volgens de rechter waren de vijf mishandelingen bewezen en hij veroordeelde de onthaalmoeder tot een celstraf van achttien maanden, waarvan een jaar effectief. De vrouw moet ook een boete van 450 euro betalen en zo’n 18.000 euro aan schadevergoedingen.

'Shaken baby'-syndroom

De feiten dateren van oktober 2012 in de crèche van de vrouw in Langemark-Poelkapelle. De ouders van de toen vier maanden oude Warre belandden op de spoedafdeling van het ziekenhuis omdat hun zoontje een hersenletsel had opgelopen bij de onthaalmoeder. De dokters stelden het 'shaken baby'-syndroom vast, wat er op wijst dat het kind hevig door mekaar was geschud. Er volgde een onderzoek waaruit bleek dat nog vier andere kinderen een klap hadden gekregen van de onthaalmoeder.

Ontkend

De vrouw heeft de feiten steeds ontkend. Ook voor de rechtbank bleef ze haar onschuld volhouden. Volgens haar was de fietskar van de ouders de oorzaak van het hersenletsel. De vrouw is al een tijd geen onthaalmoeder meer.