Geen straf voor uitbater 'the Oh!'

De uitbater van de Oostendse discotheek 'the Oh!' krijgt geen straf. Dat heeft de correctionele rechtbank van Brugge beslist. Pedro D.S. stond terecht omdat hij geregeld een oogje dichtkneep voor drugsdealers.

Het openbaar ministerie vroeg een beroepsverbod voor de uitbater, maar de rechtbank ging daar niet op in. De zaak dateert uit 2012 toen 'the Oh!' nog in Gistel was gevestigd. Pedro D.S. zou de praktijken van drugsdealers in zijn discotheek toen door de vingers hebben gezien.

De rechtbank heeft nu beslist de straf op te schorten. Volgens de verdediging waren de feiten niet bewezen. “Toon mij aan waar mijn cliënt de verkoop van drugs heeft gefaciliteerd. Hij heeft er net alles aan gedaan om dat tegen te houden”, zei zijn raadsman Walter Van Steenbrugge.

In april van vorig jaar werd een 16-jarige jongen nog onwel in de Oostendse discotheek. Later overleed hij aan een overdosis xtc. Drie beklaagden kregen toen celstraffen tot 40 maanden met uitstel. De uitbater was in die zaak niet rechtstreeks betrokken.