Fietsersbond daagt Leuven voor de rechter

De Fietsersbond daagt de stad Leuven voor de rechter om verkeersborden die het parkeren van fietsen verbieden uit het straatbeeld te halen. De zaak wordt op 19 september behandeld voor de rechtbank van eerste aanleg in Leuven. Dat maakte de Fietsersbond vrijdag bekend.

"De Fietsersbond klaagt de stad Leuven aan omdat ze illegale verkeersborden gebruikt. Die verbieden het parkeren van de fiets." Met deze tweet komt er een vervolg op het dispuut tussen beide partijen dat al een jaar aansleept. De rechtbank van eerste aanleg in Leuven buigt zich op 19 september over de zaak.

"Alleen de koning mag verkeersborden maken. Dat is geen bevoegdheid van een stadsbestuur", zegt Erik Daems, secretaris van de Fietsersbond afdeling Leuven. "Wij willen dat de borden verwijderd worden en dat de passages over het parkeren van de fiets uit het stedelijk politiereglement gehaald worden."

De bevoegde Leuvense schepen Dirk Robbeets (sp.a) kwam vrijdag uit de lucht gevallen. "Wij weten nog niets over een rechtszaak. Maar wij zijn wel overtuigd van ons gelijk, op basis van recente tellingen in de fietsstalling aan het station. Daar blijkt voldoende parkeermogelijkheid te zijn."