Mooi weer maakt plaats voor wolken

Vanmiddag neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens gevolgd door regen over de zuidwestelijke helft van het land. Over het noordoosten blijft het nog droog. Er waait een zwakke tot matige oostenwind en de maxima liggen tussen 15 en 19 graden.

Donderdagavond en -nacht is het zwaarbewolkt en er zijn perioden met regen. In de regio's nabij de Nederlandse grens zal de neerslaghoeveelheid niet veel voorstellen. Over het zuiden daarentegen valt vrij veel regen en daar is er ook kans op onweer. In het tweede deel van de nacht zal de neerslagintensiteit afnemen. Over het noorden wordt het zelfs helemaal droog. Vooral aan zee staat een vrij krachtige noordoostenwind. Minima: 6 tot 10 graden.

Vrijdagochtend trekt de bewolking naar het zuiden weg en van het noorden uit verschijnen er flinke perioden met zon. Er waait een matige noordenwind. De maxima bedragen 12 graden vlak aan zee en 15 tot 18 graden in de andere regio's.

Zaterdag zijn er geregeld veel wolken maar hieruit valt weinig of geen regen. Zondag blijft het droog en dan is ook de zon wat vaker te zien. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe. De middagtemperatuur schommelt de hele tijd rond 15 graden wat net iets te koel is voor de tijd van het jaar.