Heel weekend fileleed op E313 Ranst-A'pen

Op de E313 vanuit Hasselt en de E34 vanuit Turnhout is het al de hele voormiddag een uur aanschuiven vanwege de ingrijpende werkzaamheden op de E313 tussen Ranst en Antwerpen. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Twee van de drie rijstroken op de erg drukke verkeersas zijn er nog tot maandagochtend afgesloten. De hinder zal waarschijnlijk nog heel het verlengde weekend aanslepen.

De werkzaamheden startten woensdagavond om 21 uur. 's Nachts gebeurde er een ongeval, dus dat veroorzaakte fileleed en sinds 7.30 uur à 8 uur is het ongeveer een uur aanschuiven, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het Verkeerscentrum raadt wie naar de Antwerpse regio wil niet alleen aan om de E34 en E313 te vermijden, maar om de wagen sowieso aan de kant te laten en voor bijvoorbeeld de trein te kiezen. Ook op de lokale wegen is het immers erg druk.

De werken duren nog voort tot maandagochtend 6 uur, maar mogelijk zouden ze sneller kunnen zijn afgerond, aldus Beeckman. Een precies tijdstip kan die daar echter voorlopig niet op plakken.