8 maanden cel voor Dimitri Bontinck

Dimitri Bontinck krijgt acht maanden effectieve celstraf voor partnergeweld op zijn toenmalige vriendin. Dat heeft het Hof van Beroep in Antwerpen beslist. Bontinck werd in maart al veroordeeld, maar tekende verzet aan. De straf werd nu opnieuw uitgesproken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De vader van voormalig Syriëstrijder Jejoen Bontinck werd in juni 2014 in eerste aanleg veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel, maar Bontinck ging in beroep en kreeg in maart van dit jaar voor het Hof van Beroep een zwaardere straf opgelegd: 8 maanden effectieve celstraf. Daartegen tekende hij opnieuw verzet aan, maar vandaag werd de straf opnieuw bevestigd door het Hof van Beroep in Antwerpen.

De feiten waarvoor Bontinck veroordeeld is, dateren van 6 november 2013. Bontinck hield toen zijn vriendin vast op een hotelkamer. Pas nadat het personeel en een andere hotelgast tussenbeide waren gekomen, kon de vrouw naar buiten vluchten. De vrouw had kneuzingen in het gezicht en zei dat hij haar geslagen had. Hij had haar niet willen laten vertrekken en had haar ook belet de receptie te bellen, luidde het.

De advocaat van Bontinck had vooraf gezegd voor een werkstraf te pleiten, maar daar ging het Hof van Beroep niet op in. De vader van Jejoen hangt nu een effectieve celstraf van acht maanden boven het hoofd.