Meisje tapet misbruik om mama te overtuigen

Een man van 49 jaar uit Diest is gisteren tot vier jaar cel veroordeeld voor de verkrachting van zijn 12-jarige stiefdochter. Het jonge slachtoffer maakte zelf met haar iPhone geluidsopnames van de feiten, omdat haar moeder haar eerder niet wou geloven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

De 49-jarige Diestenaar was in 2010 nog maar pas samen met de moeder van het 12-jarige meisje, toen het misbruik begon. De dochter vertelde erover aan haar moeder, maar de vrouw wou het meisje niet geloven. Zij werd door haar nieuwe partner overtuigd van zijn onschuld.

Eerder was de man al eens beschuldigd van misbruik van een minderjarige, maar toen was de man vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen. “Nu zal het weer zoiets zijn”, maakte hij de vrouw wijs.

Het misbruik ging door, maar het jonge slachtoffer besloot de feiten stiekem op te nemen met haar iPhone. Ze stapte met de audio-opnames naar de politie, waarna de man werd aangehouden. Gisteren werd hij voor de rechtbank in Leuven veroordeeld tot vier jaar cel. Het slachtoffer krijgt een morele schadevergoeding van 7.500 euro.

Dat haar moeder haar niet wou geloven, heeft het slachtoffer intussen vergeven. Toch wijst een bron uit de omgeving van het slachtoffer in Het Laatste Nieuws op de moeilijke relatie tussen de twee. Bovendien vindt het slachtoffer de straf te licht. "Ze kan geen normaal leven meer leiden", aldus de bron in de krant. "Ze leeft voortdurend met angst."