Man steelt auto met baby aan boord

Een man heeft deze namiddag in Brussel een auto gestolen met een baby aan boord. Hij kwam om het leven gekomen toen hij op de autosnelweg E19/E42 werd aangereden door verschillende voertuigen. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het Brusselse parket. De man had de wagen en de baby veilig achtergelaten in een tankstation langs de snelweg.

De 23-jarige man zat deze namiddag samen met een vriend en zijn elf maanden oude baby in de wagen van de vriend. Toen die vriend op de Antwerpsesteenweg even stopte en uitstapte om een boodschap te doen, ging de twintiger er met de wagen en de baby vandoor.

Hij reed via de snelweg E19/E42 in de richting van Bergen, veroorzaakte onderweg een aanrijding en stopte uiteindelijk langs de snelweg in een tankstation, ter hoogte van Nimy. Daar liet de twintiger de wagen achter en liet de baby, in zijn Maxi-Cosi, achter in de snackbar van het tankstation, met een briefje waarop het telefoonnumer van de vader stond.

Vervolgens begon hij de snelweg over te steken, waar hij door verschillende voertuigen werd aangereden. De man overleefde de aanrijdingen niet. Waarom de man de wagen gestolen had en waarom de man de snelweg is opgelopen, is nog onduidelijk.

Foto: Archiefbeeld.