Brussels Airlines zoekt Duitse piloten

Brussels Airlines krijgt kritiek van de Belgische luchtvaartschool BAFA omdat het twintig Duitse piloten aanwerft. De luchtvaartmaatschappij doet dat omdat het bij ons geen geschikte kandidaten zouden vinden, schrijft Het Nieuwsblad. Bij BAFA vinden ze dat onzin. “Een tiental jonge werkloze Belgische piloten smeekt om werk.”

De twintig piloten komen van de Duitse moedermaatschappij Lufthansa en zullen moeten vliegen met een Airbus. Brussels Airlines heeft er daar recent nog twee van aangekocht, maar er zijn amper Belgische piloten die een attest hebben om er mee te vliegen.

“Maar binnen dit en twee maand kan dat wel zo zijn”, zegt Marc Kegelaers van BAFA. “De extra opleiding neemt maar een achttal weken in beslag.” Maar Brussels Airlines benadrukt dat het maar om tijdelijke krachten gaat. “De piloten die nu nog met het toestel Avro vliegen, zullen we omscholen zodat zij over twee jaar naar Airbus kunnen. We hebben bovendien zeshonderd piloten in dienst, waarvan meer dan negentig procent uit eigen land komt.”