Man die vrouw en kind doodde toch niet vrij

De man uit Waver die in de cel zit voor de moord op zijn vrouw en zijn dochtertje, komt dan toch niet vrij door een procedurefout. Het Hof van Cassatie had dat woensdag beslist, maar de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling heeft die fout nu rechtgetrokken in een vervroegd arrest.

Abdullah Saad vermoordde op 17 december 2013 zijn 23-jarige echtgenote en hun dochtertje van 13 maanden met een keukenmes. Op 11 maart besliste de Nijvelse raadkamer dat de man voor het assisenhof moest verschijnen voor moord. Bij de doorverwijzing vergat de raadkamer echter zijn hechtenis te bevestigen. Vanaf dat moment zat Saad wettelijk gezien illegaal in de gevangenis. De advocaten van de man eisten dan ook zijn vrijlating bij het Hof van Cassatie en kregen gelijk.

Dat was zonder de kamer van inbeschuldigingstelling gerekend, want zij wezen het kortgeding om Saad vrij te krijgen vanmiddag af in een arrest. De advocaten van de Saad hebben de uitspraak niet kunnen bijwonen en het arrest nog niet kunnen inkijken, maar ze zijn niet van plan het hierbij te laten. "De KI heeft het arrest van het Hof van Cassatie gewoon naast zich neergelegd, wat ongezien en ongehoord is. We gaan vast en zeker in Cassatie."

Bekijk ook: