5 Chauffeurs tanken onbewust water

Zeker vijf automobilisten hebben gisteren water getankt in plaats van diesel aan een Q8-benzinestation in Kobbegem in Vlaams-Brabant. Dat komt waarschijnlijk door een lek in één van de reservoirs van het tankstation.  Q8 neemt de verantwoordelijkheid op zich en belooft de schade terug te betalen.

“Na mijn tankbeurt kon ik zonder problemen vertrekken, maar een kilometer verder verscheen er plots een foutmelding op mijn dashboard”, vertelt de getroffen Tom Verbessen aan Het Laatste Nieuws. “‘Water in de tank’, stond er letterlijk. Mijn motor is om zeep en er zijn duizenden euro’s kosten.”

Bij Q8 geven ze toe dat het probleem bij hun tankstation lag. Naar een precieze oorzaak is het nog gissen, maar volgens Johan Mattart van de federatie van brandstoffenhandelaars gaat het waarschijnlijk om een lek in een van de reservoirs. Q8 vraagt iedereen die gisterochtend heeft getankt aan het station in Kobbegem om zich te melden. Wie schade heeft, zal worden vergoed. “Daarvoor zijn we gelukkig verzekerd”, klinkt het.