Meisje gooit vuil uit raam naar ophalers

Twee meisjes uit Anderlecht riskeren een boete van 50 euro nadat ze filmden hoe ze hun vuilniszakken uit hun raam naar de ophalers gooien. De video is massaal gedeeld op Facebook en lokt verontwaardigde reacties uit.

“Het is plastiek!”, roepen de meisjes uit het raam van hun appartement naar de afvalophalers. De mannen willen niet dat ze hun vuilniszakken uit het raam gooien. “Nee, het is maar plastiek, kijk maar!”, roept een van de meisjes waarop ze de eerste zak laat vallen. Daarna volgen er nog drie. Hartelijk lachend filmen de twee hoe de boze ophalers het vuilnis toch maar meenemen.

De video werd op Facebook gezet en is ondertussen massaal gedeeld. De beelden lokken vooral verontwaardigde reacties uit. Veel mensen vinden de video getuigen van weinig respect. Ook Staatssecretaris Fadila Laanan (PS), verantwoordelijk voor de huisvuilophaling in Brussel, uitte haar ongenoegen. Laanan benadrukt hoe belangrijk de huisvuilophalers zijn en roept op tot respect voor hen en hun werk. Ze liet weten dat de meisjes geïdentificeerd zijn en gestraft zullen worden.