Stuntmotard Brusselse ring gevat

De federale politie heeft de motorrijder gevat die twee weken geleden een kilometer lang op één wiel over de Brusselse ring scheurde. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Op een tweede filmpje van zijn stunt was zijn nummerplaat leesbaar. De ‘stuntman’ blijkt een dertiger uit Brussel, die bovendien niet aan zijn proefstuk toe was.

Op het filmpje dat twee weken geleden op het internet verscheen, was de nummerplaat van de motard niet leesbaar. Het leek daardoor onwaarschijnlijk dat de man zou worden gevat, tot er een tweede video opdook waarin zijn nummerplaat wel duidelijk te zien is.

De man heeft zich afgelopen weekend uiteindelijk zelf aangeboden bij de wegpolitie. Hij zei dat hij “wat verdwaasd” op zijn motor zat en de manoeuvres uithaalde zonder het echt te beseffen. “Het is nu aan het parket om te bepalen welke straf hij krijgt”, vertelt politiewoordvoerder Tine Hollevoet. Volgens de wegcode riskeert de man een boete van 120 euro, maar de kans bestaat dat de rechter hem een rijverbod tot vijf jaar oplegt.

Bekijk ook: