Bommelder verwees naar terreur Parijs

De Gentse politie heeft een 23-jarige Nederlander gearresteerd na de bommelding in het station van Gent-Sint-Pieters. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen. De man belde naar de dienst 100 met de melding dat hij bommen bij zich had en verwees naar de terreurdaden in Frankrijk in januari.

Rond negen uur vanochtend belde de man naar de dienst 100. Hij beweerde bommen bij zich te hebben en zei dat hij ze ook zou gebruiken. Hij verwees ook naar de terreurdaden in Frankrijk. De politie nam de dreiging meteen ernstig.

"Een grap"

De man werd snel opgespoord en bleek zich in de buurt van het station Gent-Sint-Pieters te bevinden. Daarom werd het station meteen ontruimd en werd alle treinverkeer van en naar Gent-Sint-Pieters stilgelegd. Uiteindelijk kon de politie de man oppakken aan de Poel in het centrum van Gent. Hij had de gsm bij zich waarmee de bommelding gedaan werd. Bij zijn arrestatie meldde hij meteen aan de politie dat het om een grap ging.

De politie heeft ook een tweede man opgepakt, een Belg van 30. Hij stond aan bushalte vlakbij de plek waar de andere verdachte werd opgepakt. De politie onderzoekt of hij bij de feiten betrokken is. De twee verdachten worden op dit moment verhoord.

Bekijk ook: