Drie inbrekers gevat na klopjacht

In het Oost-Vlaamse Buggenhout zijn vannacht drie vermoedelijke inbrekers van Macedonische afkomst opgepakt na een klopjacht. Dat bevestigt de federale politie. Ze zijn ondertussen verhoord door de politie en verschijnen vanavond voor de onderzoeksrechter in Dendermonde.

Gisterenavond werd ingebroken in een huis in Lebbeke. Een buurman die werd opgeschrikt door het alarm, verwittigde meteen de politie. De man zag twee personen weglopen naar een vluchtwagen waarin een derde persoon zat te wachten. De politie zette de achtervolging in en kon het voertuig, met behulp van een helikopter, terugvinden. De verdachten waren inmiddels te voet verder gevlucht.

Bij de klopjacht werd vervolgens een speurhond van de federale politie ingezet, zegt de lokale politie. "Ook de omliggende ploegen van de politiezones Dendermonde, AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel) en KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) leverden op onze vraag meteen bijstand. De speurhond kwam ter plaatse en kon samen met de interventieploeg drie verdachten lokaliseren op een kleine kilometer van het achtergelaten voertuig."

Het gaat om drie Macedonische mannen van 19, 19 en 34 jaar oud. Alle drie zijn gekend bij het gerecht voor gelijkaardige misdaden.