Toerisme boost voor Vlaamse economie

Het aantal aankomsten van toeristen en zakenlui in Vlaanderen is in 2014 met zes procent gestegen. Dat is een verdriedubbeling van de groei in 2013, zo blijkt uit voorlopige cijfers van Toerisme Vlaanderen. De extra inkomsten zijn goed nieuws voor onze economie.

Toeristen en zakenlui waren in 2014 goed voor 710.000 extra overnachtingen ten opzichte van 2013. Overnachtingen aan de Vlaamse kust namen het meest toe, zo’n 7,4 procent. Het schitterende voor- en najaarsweer lokte veel extra toeristen naar de kust en de Vlaamse regio's (+6,5 procent). De Vlaamse kunststeden (+6,3 procent) scoren globaal het best.

Zakenlui en toeristen van verre landen nemen ook toe. Zo kwamen er mensen uit de Verenigde Staten( +12 procent), India en Brazilië (beiden + 26 procent). Vlaanderen scoort ook sterk in alle buurlanden, die samen goed zijn voor 60 procent van alle buitenlandse overnachtingen.

"Onze 11,9 miljoen aankomsten en 26,6 miljoen overnachtingen, waarvan 14 miljoen buitenlandse bezoekers, betekenen veel economische meerwaarde”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Toeristen zijn sponsors van onze horeca, handelszaken en bedrijven. Samen met de toeristische sector wil ik in de komende jaren nog meer bezoekers naar Vlaanderen halen”.