Zeebrugge ontvangt grootste cruiseschip

Vandaag meert de ‘Anthem of the Seas', voor het eerst aan in de haven van Zeebrugge. Met 16 passagiersdekken, een lengte van 348 meter en een breedte van 41 meter, is het meteen het grootste cruiseschip ooit in een Belgische haven.

De 'Anthem of the Seas' is het nieuwste schip van de rederij ‘Royal Caribbean International’. Aan boord bevinden zich 4180 passagiers en 1500 bemanningsleden. Het schip biedt reizigers een luxecruise langs het zuiden van Frankrijk en Spanje. Als entertainment aan boord zijn enkele uitzonderlijke activiteiten zoals de ‘iFly’, een vrije val-simulator. Het schip heeft ook het spectaculaire ‘North Star’, een glazen uitkijkcapsule die mensen optilt tot 90 meter boven het zeeniveau. Van op die hoogte heb je een zicht van 360 graden op de oceaan.

De stop in de haven van Zeebrugge kadert in een driedaagse cruise vanuit Southampton waarbij Brugge en Parijs worden bezocht. De 'Anthem of the Seas' vaart nog tot eind oktober verder naar Zuid-Europa en de Middellandse Zee.