Tweede verdachte in cel voor diepvriesmoord

Er is een tweede verdachte aangehouden in de zaak van de zogenaamde diepvriesmoord. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen, en is bevestigd door het parket van Kortrijk. Het gaat om een man van 45 uit Zelzate, een kennis van de vrouw die al in de cel zit. “De beide verdachten hebben volledige bekentenissen afgelegd bij de onderzoeksrechter”, zegt Karlien Ververken van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. “Hieruit is gebleken dat de man hulp zou hebben verleend aan de vrouw bij het plegen van de moord.”

De vrouw van 41 had die vriend nodig omdat ze niet in staat was om haar man alleen te vermoorden. Eerst hebben ze hem verdoofd door slaapmiddelen in zijn bier te mengen. Dan hebben ze hem samen met een touw gewurgd en zijn lijk in de diepvriezer gedumpt.  Dat deden ze al in mei vorig jaar, maar het is pas afgelopen maandag ontdekt. “Uit de verklaringen van de echtgenote van het slachtoffer blijkt dat zij voortdurend geconfronteerd zou geweest zijn met partnergeweld”, zegt Karlien Ververken nog. Volgens onze informatie kan de moord ook drugsgerelateerd zijn. In het huis zijn in elk geval marihuana en speed gevonden.

Een autopsie is nog niet gebeurd, omdat het lichaam van het slachtoffer na vijf dagen nog altijd niet ontdooid is. De temperatuur in de diepvriezer bedroeg dan ook permanent – 23 graden.