Zware avondspits op Belgische wegen

Klassiek voor een verlengd weekend en op deze vooravond van het Feest van de Arbeid is dat niet anders: er staan uitzonderlijk lange files rond Brussel en Antwerpen. Ook op de wegen naar de kust rij je op deze donderdagnamiddag tegen een slakkengangetje. "Je mag stellen dat je bij je rit naar Brussel, naar Antwerpen en naar de kust telkens een uur in de file staat", aldus Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

"Het is al de hele dag aanschuiven op de assen naar de kust", zegt Beeckman. "Dat komt door wegwerkzaamheden op die trajecten. Zowel op de E34 van Antwepen naar Knokke, waar er werven zijn in Assenede en kort voor Knokke, alsook op de E40 naar de kust waar je voorbij werken moet in Aalter, die eveneens voor een uur aanschuiven zorgen."

Ook op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel gaat het zeer langzaam in de vooravond. "Vanuit Limburg en de Kempen mag je op een extra uur rekenen voor je nog maar aan de eigenlijke ring rond Antwerpen toekomt. En ook wie vanuit Leuven langs de ring rond Brussel naar Groot-Bijgaarden wil, mag er een uur extra bijtellen", besluit Beeckman.