Mummiehoofd uit museum gestolen

In de loop van vorige week heeft een conservator van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) de diefstal van een mummiehoofd uit de reserves van het museum vastgesteld. Het gerecht zou de dader al op het spoor zijn. Dat heeft Belga vernomen uit betrouwbare bron.

Het museum bevestigt dat er een kunstdiefstal heeft plaatsgehad, maar is karig met informatie om het lopende onderzoek niet te schaden. De afdeling Egypte van de KMKG omvat naast grafmonumenten, godenbeelden en hiëroglyfen ook een aantal mummies.

In een persmededeling bevestigt het museum dat een conservator in de loop van april de diefstal van een voorwerp heeft vastgesteld dat bewaard werd in één van de reserves van het Jubelparkmuseum. Een klacht voor diefstal werd neergelegd bij de politie van Brussel en een gerechtelijk onderzoek werd opgestart op initiatief van de Brusselse procureur.

De diensten van de KMKG voeren zelf, in samenwerking met de ondersteunende dienst Wetenschapsbeleid (BELSPO), een intern administratief onderzoek om zo snel mogelijk alle omstandigheden van de diefstal in kaart te brengen en de nodige maatregelen te nemen. "Zolang het onderzoek niet is afgesloten, zullen de KMKG geen enkele andere mededeling doen om het goede verloop van dit onderzoek niet in gevaar te brengen", laat het museum nog weten.