Moordenaar Mikey actief op Instagram

Op Instagram zijn beelden opgedoken van de 21-jarige Suleyman B., de jongeman die exact elf maanden geleden Mikey Peeters (19) doodstak op de Markt in Brugge. De foto’s zijn vermoedelijk genomen in Tsjetsjenië, zijn thuisland. Na de moord zou hij naar daar gevlucht zijn, maar de politie kan hem daar niet oppakken omdat Tsjetsenië een autonome republiek is van de Russische Federatie, en Rusland weigert onderdanen uit te leveren.

Op de beelden maakt Suleyman grote sier: hij poseert met een glimlach voor de camera, zelfs met een pistool in de hand. Op andere foto’s is hij in de natuur te zien of in de fitness. Schaamteloos, vinden de familie en vrienden van Mikey Peeters. “Het is een echte schande dat hij die foto’s zomaar op het internet zet. Hij is ons in ons gezicht aan het uitlachen”, klinkt het.

Op 30 mei vorig jaar, vandaag exact 11 maanden geleden, kregen Suleyman B. en zijn vriend Steven V.G. ruzie met twee andere jongemannen, onder wie Mikey Peeters. In het tumult dat volgt, haalt Suleyman B. zes keer uit met een mes naar Mikey Peeters. Mikey overleed in het ziekenhuis. Steven V.G. heeft zich kort na de moord gemeld bij de politie, maar Suleyman B. vluchtte naar Tsjetsjenië, zijn thuisland. Elf maanden na de feiten is hij schijnbaar niet van plan om zich zelf bij de Belgische politie te melden. 

Zowel het parket als de advocaat van Suleyman B. wisten niet van de foto’s op Instagram af. Intussen zijn de foto's weer offline gehaald.