Man sterft bij ongeval bij Colruyt

Afgelopen nacht is een medewerker van Colruyt omgekomen bij een arbeidsongeval. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan VTM NIEUWS. De man, een veertiger, was aan de slag in het retourcentrum in Halle. Daar komt niet alleen het afval van de winkels, maar ook nog bruikbaar materiaal terug binnen. “De man werkte aan een machine waarin paletten gesorteerd worden op hun bruikbaarheid. Om een nog onduidelijke reden is hij in die machine terechtgekomen en overleden”, vertelt de woordvoerder van Colruyt.

De man werkte alleen aan de machine. Niemand heeft dus kunnen zien wat er precies is gebeurd. Toen collega's merkten dat er iets aan de hand was, werden meteen de hulpdiensten ter plaatse geroepen, maar hulp kon niet meer baten.

Het gerecht en de arbeidsinspectie onderzoeken nu wat er precies is misgelopen. “Uiteraard werken we volledig mee aan dat onderzoek”, zegt de woordvoerder. Colruyt betuigt ook zijn medeleven aan de familie, vrienden, kennissen en collega’s van het slachtoffer. De collega's van de man worden ook intern bijgestaan.