Weyts roept schepenen Dierenwelzijn samen

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts roept alle schepenen van Dierenwelzijn bij elkaar voor een eerste jaarlijks overleg. Weyts wil het overleg gebruiken om het lokale beleid voor dieren verder op punt te stellen. 

Het eerste overlegmoment vindt plaats op donderdag 25 juni. Bedoeling is om de gemeenten wegwijs te maken in de bestaande regelgeving, het beleid van minister Weyts toe te lichten en een onderlinge uitwisseling van praktijken en ideeën te stimuleren. "Elke gemeente kampt wel met een probleem van zwerfkatten", zegt Weyts. "Tijdens het overlegmoment op 25 juni kan iedereen inspiratie opdoen om dit probleem humaan aan te pakken."

Op dit moment hebben 72 Vlaamse steden en gemeenten een schepen van Dierenwelzijn. Vaak is het nog onduidelijk welke bevoegdheden deze lokale schepenen precies hebben en over welke beleidsinstrumenten ze beschikken. "Met de juiste motivatie, informatie en inspiratie kunnen de schepenen van Dierenwelzijn sterke bondgenoten zijn om de situatie voor dieren in heel Vlaanderen duurzaam te verbeteren", weet Weyts. Ook gemeenten die nog geen schepen van Dierenwelzijn hebben krijgen een uitnodiging voor 25 juni.