Opstand in gevangenis van Gent

In de gevangenis van Gent is gisterennamiddag opstand uitgebroken nadat twee gedetineerden in de isoleercel waren geplaatst. Zes gedetineerden liepen na de oproer vrij rond in de gevangenis in Gent, maar konden gisterenavond opnieuw in hun cel worden geplaatst. 

De oproer was een uitloper van een eerder incident. Twee groepen gedetineerden kwamen rond 14 uur met elkaar in conflict en de twee aanstokers werden in de isoleercel geplaatst. Rond 17u45 ontstond echter een nieuw incident: een zestal gedetineerden "zaaiden op agressieve wijze onrust in de gevangenis en liepen rond gewapend met onder andere stokken." Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

"Minstens één cipier werd kortstondig van haar vrijheid beroofd en vijf cipiers brachten zichzelf in veiligheid door zich op te sluiten in een lokaal." Later konden deze cipiers ontzet worden door de politie.

"De gevangenis is gang per gang ontruimd. De gedetineerden zijn opgepakt en opnieuw in hun cel gestoken. De cipiers zijn daarna ontzet uit hun lokaal", zegt Manuel Mugica Gonzalez, woordvoerder van de Gentse politie. Eén cipier werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens het eerdere incident tussen de gevangenen raakten twee gedetineerden lichtgewond.