School geëvacueerd na bommelding

Vanochtend, iets voor 9 uur, belde een onbekende het noodnummer 101 om te melden dat om 9.30 uur een bom zou ontploffen in het Anderlechtse Leonardo da Vinci-atheneum. Dat heeft de woordvoerster van de politie Brussel-Zuid iets voor 10 uur bekendgemaakt. Ongeveer 400 leerlingen zijn geëvacueerd naar een voetbalplein. De lokale politie heeft de school doorzocht en geen explosieven gevonden. De leerlingen zijn intussen naar hun klassen mogen terugkeren.

In de school geeft de leraar les tegen wie minister van Onderwijs van de Franse gemeenschap Joëlle Milquet eind maart een disciplinaire procedure geopend heeft. Hij zou een petitie georkestreerd hebben tegen een geschiedenisleraar die zich tegen de aanslagen in Parijs had uitgesproken. Een leerling werd in elkaar geslagen omdat hij geweigerd zou hebben die petitie te ondertekenen.

Vals alarm

Het bomalarm blijkt intussen vals te zijn. De politie heeft het hele gebouw doorzocht met de hulp van explosievenhonden van de federale politie, maar heeft niets gevonden. Daarna werd het gebouw vrijgegeven en konden de 400 leerlingen terugkeren naar hun klassen. De politie zal nu de noodoproep onderzoeken en de beller opsporen.