600 man in optocht voor vermiste Jelle

Meer dan 600 mensen hebben vanavond meegewandeld in een optocht voorde vermiste Jelle Vandemaele. De jongen uit Roeselare is al twaalf dagen spoorloos. Uitgerekend op zijn verjaardag willen zijn familie en vrienden een ingetogen, maar ook hoopvol signaal geven.

De verjaardagstocht, onder de naam "Doorzetten voor Jelle", vertrok om 19.45 uur op de grote markt van Roeselare, op de tonen van twee doedelzakken. Er werden 500 witte ballonnen meegedragen in de stoet. Voorop gingen enkele scouts met een groot spandoek, met daarop een foto van Jelle en de boodschap "Doorzetten voor Jelle". De tocht ging vervolgens naar het appartement van Jelle, waar hij voor het laatst werd gezien.

Er werd een brief voorgelezen van de ouders en zus van Jelle. De jongen hield enorm van zijn verjaardag. "Je was al weken bezig met je verjaardag. Zoveel volk zou je nooit verwacht hebben. Was je nu hier, het zou je mooiste verjaardag geweest zijn." De familie Vandemaele had ook warme woorden voor de politiemensen, die zich ten volle inzetten om hun zoon en broer te vinden.

 

De laatste stop van de optocht was aan Eethuis Pieter, waar Jelle werkte als keukenhulp. Op het plein tegenover het eethuis verzamelde de stoet en werden de 500 witte ballonnen werden opgelaten. Aan elke ballon hangt een verjaardagskaartje voor Jelle, waarop het nummer van de politie staat voor mogelijke tips. De scoutsvrienden van Jelle hadden 500 affiches gemaakt die ze uitdeelden aan het einde van de optocht.