Morgen weer 24 uur lang flitsmarathon

De federale politie en enkele lokale politiezones houden morgen opnieuw een flitsmarathon. Het is nog niet duidelijk hoeveel agenten mee zullen doen aan de actie, want deze week houden de politievakbonden ook boeteloze week.

De flitsmarathon zal 24 uur duren en is bedoeld om zo uitgebreid mogelijk voertuigen te controleren op hun snelheid. De politievakbonden, VSOA, NSPV, ACV Politie en ACOD hebben echter een stakingsdag georganiseerd voor alle agenten die normaal gezien moeten flitsen. De VSOA verwacht zelf dat ongeveer de helft van de agenten zal meewerken.

De politiestaking valt in het kader van de boeteloze week. Agenten worden daarbij opgeroepen om overtreders een waarschuwing te geven in plaats van een boete. Met het initiatief willen de vakbonden aandacht vragen voor het pensioendossier van de agenten en de bescherming van hun statuut.

Bij de Europese flitsmarathon van vorige week, werden in ons land meer dan 30.000 voertuigen gecontroleerd en 1222 processen-verbaal en onmiddellijke inningen opgesteld.