2 gewonden bij nieuwe zuuraanval in A'pen

Een man van rond de 40 heeft gisterochtend in Hoboken (Antwerpen) twee jonge mannen verwond met zoutzuur. Dat bevestigde het parket van Antwerpen aan VTM NIEUWS. Het parket heeft een vermoedelijke dader aangehouden, maar die ontkent de aanval.

De feiten speelden zich zondagochtend af tussen drie en vijf uur. Een man zou in de buurt van de Van Halmalestraat twee jonge mannen hebben aangevallen met zoutzuur. Een slachtoffer van 20 jaar uit Antwerpen liep daarbij lichte brandwonden op in de nek. Een andere man van 21 werd in het gezicht getroffen. Hij houdt er mogelijk een blijvend letsel aan over. Het is nog niet zeker of het om één aanval of om twee aparte aanvallen gaat.

Het parket van Antwerpen heeft op basis van de getuigenissen van de slachtoffers een verdachte opgepakt. Die werd gisteren voor de onderzoeksrechter geleid. De man bekent dat hij op het moment van de feiten in de buurt was en dat hij zoutzuur bij zich had, hij ontkent echter met klem dat hij effectief met zuur gegooid heeft. De man is nu onder aanhoudingsmandaat geplaatst en wordt beschuldigd van slagen en verwondingen met verzwarende omstandigheden.