De Croo laat Base-deal onderzoeken

Minister van Telecommunicatie Alexander De Croo (Open Vld) noemt de overname van Base door Telenet een goede zaak, maar zal ook laten onderzoeken of er genoeg concurrentie in de markt blijft.

“Ik heb gevraagd aan het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunciatie, red.) om te bekijken of de vijftigtal virtuele operatoren binnen het netwerk van Base actief kunnen blijven”, zegt De Croo. “We zullen ook onderzoeken of alle andere operatoren voldoende toegang kunnen blijven krijgen tot de twee grote bestaande netwerken.” Dat moet ervoor zorgen dat de prijs voor de consument laag blijft. “De prijzen zijn in vergelijking met de buurlanden relatief laag”, zegt de Croo. “Dat komt doordat er zo veel concurrentie is. Die druk op de prijzen moet blijven bestaan.”

Volgens Telenet zullen er geen ontslagen vallen, zo zei de CEO van het bedrijf. "Mensen die vertrekken zullen in sommige gevallen evenwel niet vervangen worden", zegt VTM NIEUWS-reporter Kenneth Dée. "En op plaatsen waar winkels van Base en Telenet dicht bij elkaar liggen, zullen er winkels gesloten worden."