Man verliest drie vingers bij caféruzie

Twee aangeschoten houthakkers hebben zaterdag bij een gevecht in een café in Froidchapelle hun kettingzagen ingezet. Een klant die probeerde tussen te komen, bekocht dat met drie vingers. Eén van de daders is zondag aangehouden voor poging tot doodslag. Dat is vernomen van het parket van Charleroi.

De twee bosarbeiders hadden diep in het glas gekeken. Na een eerste cafébezoek zakten ze af naar 'Le Milombois' in Froidchapelle. De cafébaas wees hen de deur, maar het tweetal keerde terug met hun kettingzagen. Een klant wilde tussen komen, gewapend met een ijzeren staaf, maar die gleed af op de kettingzaag en zo verloor de man drie vingers.

Poging tot doodslag

De politie van de zone Botha arresteerde de twee houthakkers, die de nacht in de cel doorbrachten om te ontnuchteren. Zondag was een van de twee nog moeilijk te verhoren, gezien zijn alcoholgebruik. Hij zal zondagavond voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Zijn kompaan is in staat van beschuldiging gesteld voor poging tot doodslag en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Foto: Facebook