Excuses voor ‘Lul van de week’

KV Oostende heeft gisteren nog eens samengezeten over het incident rond de ‘Lul van de week’. De club zat rond de tafel met de jeugdtrainer en de vader van de jeugdspeler, die de praktijk aanklaagde. “De plooien werden gladgestreken en excuses werden langs beide zijden aangeboden”, zo klinkt het.

“Ik wil mijn excuses aanbieden voor de manier waarop ik deze zaak heb aangepakt”, zegt de vader van de jongen. “Ik besefte niet hoe groot de impact van de social media is en ik had mijn bezorgdheid in het begin van het seizoen moeten aankaarten bij Kenny en/of een jeugdverantwoordelijke. Ik heb er dan ook spijt van dat ik Kenny en KVO op deze manier kwaad heb berokkend. Ik handelde uit zorg voor mijn kind, maar verloor hierbij het juiste perspectief uit het oog.”

Ook van de kant van de trainer kwamen er excuses. “Ik besef nu dat dergelijke tekening op een shirt niet thuishoort bij kinderen van twaalf jaar. Omdat ik dit vroeger ook zelf heb meegemaakt, stond ik niet stil bij de consequenties die dit kan hebben bij bepaalde kinderen. Het was zeker nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen.”

Voor de club is daarmee de kous af: “Wij hopen dat het nu weer kan gaan over ons sportief jeugdbeleid. KVO is bezig met een sterk jeugdproject en dit incident zal dat zeker niet in de weg staan.” Alle partijen hopen dat de rust nu kan terugkeren.

Bekijk ook: