4 rijstroken versperd op Antwerpse Ring

Op de Antwerpse ring in de richting Gent is ter hoogte van Berchem een ongeval gebeurd dat voor zware verkeershinder zorgt. Een tijdlang waren er vier rijstroken versperd, en dat in volle ochtendspits. Doordat er dus maar een rijstrook beschikbaar is, kostte het bestuurders op het hoogtepunt van de file maar liefst anderhalf uur om van Antwerpen-Oost naar Antwerpen-West te rijden.

Ook op de E17 en E313 richting Antwerpen groeiden de files snel aan. Het Vlaamse Verkeerscentrum meldt dat de Liefkenshoektunnel tolvrij is gemaakt om het leed ietwat te verzachten. Maar wie niet per se in Antwerpen moet zijn, wordt aangeraden de ring te mijden. Bestuurders die vanuit Hasselt naar Gent moeten, rijden maar beter om via Brussel, zo adviseert het Verkeerscentrum nog.

 

Bij het ongeval viel volgens de federale wegpolitie slechts één lichtgewonde, maar de materiële schade bezorgt de brandweer veel opkuiswerk. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn niet meteen duidelijk, maar de eerste vaststellingen wijzen erop dat een voertuig omstreeks 06.40 uur de afslag naar de E19 richting Brussel raakte en vervolgens tegen een ander voertuig gekatapulteerd werd. De brokstukken raakten over verschillende rijstroken verspreid, waardoor er ter hoogte van Antwerpen-Zuid al een hele tijd slechts één rijstrook beschikbaar is richting Gent. Beide betrokken voertuigen zijn intussen wel getakeld, maar het zal allicht nog een hele tijd duren voor de verkeershinder achter de rug is.