Zoektocht in vaart naar vermiste Jelle

De Cel Vermiste Personen is woensdagmiddag een zoekactie gestart in de vaart Roeselare-Leie naar de vermiste Jelle Vandemaele uit Roeselare. "Er zijn geen concrete aanwijzingen, maar we proberen mogelijke pistes uit te sluiten, " zegt parketwoordvoerder Tom Janssens, van de Kortrijkse afdeling van parket West-Vlaanderen.

Jelle Vandemaele (27) uit Roeselare is ondertussen bijna een week vermist. Gisteren was er een huiszoeking in het appartement van de jongeman. Daarbij werd een hond gebruikt om mogelijke bloedsporen te vinden en werd het labo ingeschakeld. Dat onderzoek was negatief. Ook het Eethuis Pieter, waar Jelle werkt en altijd toegang toe heeft, werd doorzocht, evenals de huizen ernaast.

Voorlopig werd niets concreets gevonden. Er zijn dus nog geen aanwijzingen, maar het parket probeert nu vooral mogelijke denkpistes uit te sluiten. "Vandaag hebben we beslist om het kanaal te scannen. Dat is het dichtstbijzijnde water", licht parketwoordvoerder Janssens toe. Brandweerlieden van de zone Midwest zijn met een boot op het water een zoekactie gestart in het kanaal Roeselare-Leie.