Werd Belgische vissersboot geramd?

De scheepsramp met de Belgische vissersboot de ‘Morgenster’ werd mogelijk niet veroorzaakt door het slechte weer, zoals aangenomen, maar wel doordat de boot werd geramd door een tanker die vluchtmisdrijf pleegde. De politie onderzoekt de omstandigheden van de scheepsramp waarbij eind januari vier bemanningsleden om het leven kwamen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De Belgische vissersboot ‘Morgenster’ verging eind januari op het Kanaal tussen het Engelse Hastings en het Franse Boulogne. Vier bemanningsleden, een Belg, twee Nederlanders en één Portugees, lieten het leven bij de scheepsramp.

Meteen werd er vanuit gegaan dat het noodweer aan de basis lag van het ongeluk. Maar nu onderzoekt de scheepvaartpolitie of de ‘Morgenster’ aangevaren is door de MV Marselisborg, een vrachtschip van meer dan 130 meter lang dat op het ogenblik van de scheepsramp erg dicht bij het vissersbootje voer.

De scheepvaartpolitie zou over een e-mailbericht beschikken waarin gedetailleerd wordt uitgelegd wat er op 28 januari, de dag dat de ‘Morgenster’ verging, gebeurd is. De Duitse rederij van het schip is op de hoogte van het onderzoek, maar ontkent uitdrukkelijk dat het iets te maken heeft met de ramp met de Belgische vissersboot.

Bekijk ook: