Gewapende man aan huis Filip Dewinter

Vanmorgen is een gemaskerde en gewapende man opgedaagd aan het huis van Filip Dewinter. Dat meldt Dewinter aan VTM NIEUWS. Hij was zelf niet thuis, omdat hij momenteel op vakantie is aan de kust. De man viel de schoonzoon en dochter van Dewinter lastig tot een buurvrouw de politie belde en hij wegvluchtte. Er is een onderzoek naar de man gestart.

Volgens Dewinter stond er vanmorgen een man gemaskerd met een zonnebril en een doek voor zijn mond voor het huis. De schoonzoon van het Vlaams Belangkopstuk kwam net buiten en werd door de man aangesproken in het Engels met de vraag of dat het huis van Filip Dewinter was. Die ontkende dat meteen, maar toen ook de hoogzwangere dochter van de politicus naar buiten kwam, herkende de man haar en bleef hij vragen of Dewinter thuis was. Een buurvrouw merkte op wat er aan de hand was en belde de politie, waarop de man wegvluchtte. De vrouw achtervolgde hem nog een tijdje in haar wagen, maar hij kon wegvluchten in een veld.

Filip Dewinter is zelf op vakantie, maar zijn kinderen waren wel thuis. De woning is ondertussen ontruimd door de politie en er is een onderzoek naar de man gestart.