Video: man kruipt uit rijdende truck op E40

Op de E40 tussen de kust en Gent kon een bestuurder een bizar incident op camera vastleggen. Op het filmpje zien we hoe een man uit de laadruimte van een rijdende vrachtwagen hangt. Het is niet onduidelijk wat er precies aan de hand is, maar de man lijkt om hulp te roepen. De politie is op de hoogte en onderzoekt de zaak. Vermoedelijk gaat het om één of meerdere illegalen. 

"Ik reed vanmorgen rond halfelf van de kust naar Gent op de E40 achter een vrachtwagen met Nederlandse nummerplaat", zegt de maker van de amateurbeelden. "Aan de zijkant van de vrachtwagen zag ik een grote scheur in het zeil, waaruit een man aan het zwaaien was. De bestuurder moet het zeker gezien hebben."

Volgens de ooggetuige probeerde de man op een bepaald moment zelfs uit de laadruimte te klimmen, naar de achterkant van de vrachtwagen. Hij zegt ook dat het om twee mannen ging, maar dat is op de beelden niet te zien. "Ik ben de vrachtwagen blijven volgen en heb de politie gebeld. De chauffeur heeft de snelweg twee keer verlaten, maar is niet gestopt."

Politie krijgt meerdere meldingen

Verschillende getuigen hebben het incident vanmorgen aan de wegpolitie van West-Vlaanderen gemeld. De politie bevestigt dat ze alle parkings langs de E40 tussen Gent en kust gecontroleerd heeft, maar er is niets gevonden. Ook van de vrachtwagen is geen spoor. 

Volgens getuigenissen zou de chauffeur zijn gestopt aan een tankstation in Jabbeke, om de drie mannen uit zijn vrachtwagen te jagen.